Kattints a címre!
Hozzávalók:

Elkészítése:
- 70 dkg filézett harcsa
- 12 dkg szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 3 dl tejföl
- 3 dl víz
- csípős paprika
- fűszerpaprika
- liszt
- só, bors

Elkészítése:
A szalonnát kockázzuk fel, majd egy
mélyebb serpenyőben kezdjük el pirítani. Ha már eresztett némi zsírt, adjuk
hozzá a kockákra vágott hagymát, amikor az már kicsit megpirult, adjuk hozzá a
fűszerpaprikát, és vigyázzunk arra, hogy le ne égjen. Ezt követően adjunk hozzá
a vizet, majd ha elkezd forrni, daraboljuk bele a paprikát, a
paradicsomot, ízlés szerint akkor egy kis csípős paprikát is, valamint sózzuk és borsozzuk meg. Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz hozzáadásával sűrítsük be az egészet, forraljuk össze, majd tegyük félre. Ezután a harcsát vágjuk egyenletes kockákra, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen pirítsuk meg, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult mindkét oldala, öntsünk hozzá paprikás szószt, főzzük együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a maradék tejfölt. Ezzel elkészült a mindenki által szeretett harcsapaprikás!
paradicsomot, ízlés szerint akkor egy kis csípős paprikát is, valamint sózzuk és borsozzuk meg. Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz hozzáadásával sűrítsük be az egészet, forraljuk össze, majd tegyük félre. Ezután a harcsát vágjuk egyenletes kockákra, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen pirítsuk meg, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult mindkét oldala, öntsünk hozzá paprikás szószt, főzzük együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a maradék tejfölt. Ezzel elkészült a mindenki által szeretett harcsapaprikás!
Nehézség: 10/6
Elkészítési idő: 10/6
Pénztárca terhelés: 10/7
Ha tetszett a cikkünk, dobj egy lájkot a facebook oldalunkra!!
Nehézség: 10/6
Elkészítési idő: 10/6
Pénztárca terhelés: 10/7
Ha tetszett a cikkünk, dobj egy lájkot a facebook oldalunkra!!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése