2018. január 23., kedd

Így készíts finom harcsapaprikást!

Kattints a címre!





Hozzávalók:
  •     70 dkg filézett harcsa
  •     12 dkg szalonna
  •     1 nagy fej vöröshagyma
  •     2 paradicsom
  •     2 paprika
  •     3 dl tejföl
  •     3 dl víz
  •     csípős paprika
  •     fűszerpaprika
  •     liszt
  •     só, bors


Elkészítése:
      A szalonnát kockázzuk fel, majd egy mélyebb serpenyőben kezdjük el pirítani. Ha már eresztett némi zsírt, adjuk hozzá a kockákra vágott hagymát, amikor az már kicsit megpirult, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és vigyázzunk arra, hogy le ne égjen. Ezt követően adjunk hozzá a vizet, majd ha elkezd forrni, daraboljuk bele a paprikát, a 
paradicsomot, ízlés szerint akkor egy kis csípős paprikát is, valamint sózzuk és borsozzuk meg. Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz hozzáadásával sűrítsük be az egészet, forraljuk össze, majd tegyük félre. Ezután a harcsát vágjuk egyenletes kockákra, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen pirítsuk meg, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult mindkét oldala, öntsünk hozzá paprikás szószt, főzzük együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a maradék tejfölt. Ezzel elkészült a mindenki által szeretett harcsapaprikás!


Nehézség: 10/6

Elkészítési idő: 10/6

Pénztárca terhelés: 10/7

Ha tetszett a cikkünk, dobj egy lájkot a facebook oldalunkra!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése