Kattints a címre!
Hozzávalók 4 főre:
- § 15 dkg kekszmorsza
- § 10 dkg darált dió
- § 17 dkg sűrű őszibaracklekvár
- § 20 dkg étcsokoládé (50% vagy efölötti)
- § 3 dkg darált dió (a tetejére)
- § 1 evőkanál napraforgó
olaj
Elkészítése:
Először a kekszet
és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható
legyen az állaga.
Ezután kb. dió méretű golyókat
formálunk belőle (körül-belül 2,5 dkg-os), majd sütőpapíros tálcára
rakosgatjuk, és hidegre tesszük ezeket, hogy jól megdermedjenek. A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz felett
megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék csokit, és
kevergetve feloldjuk benne.
A lehűlt
golyókat egy villára rakjuk, és óvatosan rákanalazzuk az olvadt csokit, a
felesleget pedig hagyjuk lecsurogni. Darált dióval díszítjük a tetejére, majd hidegre tesszük, hogy a csoki
megszilárduljon rajta.
Kedves
egészségükre! :)
Nehézség:
10/4
Elkészítési
idő: 10/4
Pénztárca
terhelés: 10/4
Ha tetszett a cikkünk, dobj egy lájkot a facebook oldalunkra!!
Ezután kb. dió méretű golyókat formálunk belőle (körül-belül 2,5 dkg-os), majd sütőpapíros tálcára rakosgatjuk, és hidegre tesszük ezeket, hogy jól megdermedjenek. A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék csokit, és kevergetve feloldjuk benne.
A lehűlt golyókat egy villára rakjuk, és óvatosan rákanalazzuk az olvadt csokit, a felesleget pedig hagyjuk lecsurogni. Darált dióval díszítjük a tetejére, majd hidegre tesszük, hogy a csoki megszilárduljon rajta.
Ha tetszett a cikkünk, dobj egy lájkot a facebook oldalunkra!!


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése