2018. január 17., szerda

Zserbógolyó

Kattints a címre!



Hozzávalók 4 főre:

  • §  15 dkg kekszmorsza
  • §  10 dkg darált dió
  • §  17 dkg sűrű őszibaracklekvár
  • §  20 dkg étcsokoládé (50% vagy efölötti)
  • §  3 dkg darált dió (a tetejére)
  • §  1 evőkanál napraforgó olaj


Elkészítése:

Először a kekszet és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga. 

Ezután kb. dió méretű golyókat formálunk belőle (körül-belül 2,5 dkg-os), majd sütőpapíros tálcára rakosgatjuk, és hidegre tesszük ezeket, hogy jól megdermedjenek. A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz felett megolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék csokit, és kevergetve feloldjuk benne.

A lehűlt golyókat egy villára rakjuk, és óvatosan rákanalazzuk az olvadt csokit, a felesleget pedig hagyjuk lecsurogni. Darált dióval díszítjük a tetejére, majd hidegre tesszük, hogy a csoki megszilárduljon rajta.
Kedves egészségükre! :) 

Nehézség: 10/4

Elkészítési idő: 10/4

Pénztárca terhelés: 10/4

Ha tetszett a cikkünk, dobj egy lájkot a facebook oldalunkra!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése